Betrokkenheid van bewoners begint met aandacht. Aandacht voor de persoon en een goed idee. Met zijn hartelijke en open manier van werken maakt Richard makkelijk contact. Hij denkt mee hoe je een breed vraagstuk zoals bijvoorbeeld klimaatverandering onder de aandacht kunt brengen bij een breed publiek. Richard verplaatst zich in de persoon en benoemt wat voor hem of haar van belang is.

Ook brengt hij inspiratie en verbinding met excursies, bijeenkomsten en werksessies. Mooi om te zien hoe mensen vervolgens vanuit hun eigen motivatie aangezet worden om aan de slag te gaan! Als gebiedsmakelaar zet Richard mensen in hun kracht, dient als vraagbaak en helpt met advies, partners, geld of publiciteit.

Gemeente Brummen

NATUURBEWUST BRUMMEN

Op verzoek van de Werkgroep Plattelandsvernieuwing werd een programma opgezet om de biodiversiteit te vergroten. De in Brummen nog voorkomende zeldzame Knoflookpad werd het beeldmerk. Inmiddels loopt Natuurbewust Brummen al weer acht jaar! Mensen worden per ronde opgeroepen om nieuwe projecten in te dienen. Denk aan de aanleg van nieuwe poelen, stinsenplanten op landgoederen, ooievaarsnesten en bijenakkers. Bij honorering komt er direct geld vrij, en nog belangrijker, advies en begeleiding van deskundigen uit het gebied.