Betrokkenheid van bewoners begint met aandacht. Aandacht voor de persoon en een goed idee. Met zijn hartelijke en open manier van werken maakt Richard makkelijk contact. Hij denkt mee hoe je een breed vraagstuk zoals bijvoorbeeld klimaatverandering onder de aandacht kunt brengen bij een breed publiek. Richard verplaatst zich in de persoon en benoemt wat voor hem of haar van belang is.

Ook brengt hij inspiratie en verbinding met excursies, bijeenkomsten en werksessies. Mooi om te zien hoe mensen vervolgens vanuit hun eigen motivatie aangezet worden om aan de slag te gaan! Als gebiedsmakelaar zet Richard mensen in hun kracht, dient als vraagbaak en helpt met advies, partners, geld of publiciteit.

Gemeente Rheden

ACTIE STEENBREEK EN LANDSCHAP

Vandaag gebeld, morgen een afspraak! Dat is de kracht van de klimaat- en landschapsprojecten van de gemeente Rheden. Als schakel tussen bewoners en gemeente was Richard het vaste aanspreekpunt voor beide partijen. Hij gaf advies op maat over het afkoppelen van het riool voor regenwater, ontstenen, vergroenen, erf- en landschapsinrichting, en maakte plannen concreet. Belangrijke succesfactor: heldere afspraken over rolverdeling, financiering en planning, en aandacht houden tot de laatste stap.